Erik Reçeli Tarifi

Erik reçeli, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Eriklerin lezzeti oldukça yoğun ve tatlıdır, bu nedenle reçel yapımı için oldukça uygundur. Kolay yapımı sayesinde evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz erik reçeli tarifi çok lezzetli olacaktır.

Gerekli Malzemeler

Erik reçeli tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. İşte gerekli olan malzemeler:

  • 500 gram erik
  • 500 gram toz şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Erik reçelini yapmak için meyveleri yıkamayı ve çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın. Ayrıca, ölçüleri doğru bir şekilde kullanarak tatlı ve lezzetli bir reçel yapabilirsiniz.

Adım Adım Tarif

Erikler öncelikle iyice yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkarılır. Bunu yapmak için bıçak yardımıyla yavaşça çekirdekleri çevirerek ayırabilirsiniz. Çekirdeksiz olarak hazırladığınız erikleri blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde ediniz. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerine şeker ile limon suyunu ekleyin. Karışımı kaynatın ve kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaştığında ocaktan alın ve kavanoz içerisine doldurun. Kavanozun ağzı sterilize edilmiş ve kuru olmalıdır. Reçel oda sıcaklığında karanlık ve serin bir yerde saklanmalıdır. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Püf Noktası: Erikleri çekirdeklerinden kolayca ayırmak için bıçak yardımıyla yavaşça çekirdekleri çevirerek ayırabilirsiniz.

Eriklerin çekirdekleri ayıklanırken zorluk yaşayanlar için basit bir püf noktası var. Erikleri çekirdeklerinden kolayca ayırmak için bıçak yardımıyla yavaşça çekirdekleri çevirerek ayırabilirsiniz. Böylelikle meyvesiz parçaları elimine etmeden yüksek verimle reçel yapabilirsiniz.

  • Erik reçelini kahvaltıda tereyağı ve taze ekmekle servis yapabilirsiniz.
  • Ayrıca, pastaların veya cheesecakelerin üzerinde de kullanarak tatlıları lezzetlendirebilirsiniz.

Erik reçeli aynı zamanda soslar veya marinatlar yapmak için de kullanılabilir. Hem tatlı hem de tuzlu yemekler ile harika uyum sağlar.

Saklama Koşulları

Reçel, oda sıcaklığında, güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Bu şekilde, reçel kalitesi ve aroması saklanma süresince korunur. Reçel açıldıktan sonra, buzdolabında saklanması önerilir. Böylece reçelin ömrü uzar, bozulması önlenir. Ayrıca, reçel kavanozunun ağzının kapalı olduğundan emin olun. Reçel kavanozunun temiz olması da önemlidir. Kavanozun ağzı sterilize edildikten sonra, tamamen kuruduğuna emin olun.

Saklama Koşulları için Özet:

  • Oda sıcaklığında, serin ve kuru bir yerde saklayın
  • Buzdolabında saklayın
  • Kavanoz ağzı sterilize edilmiş ve kuru olmalıdır

Püf Noktası: Kavanozun ağzı sterilize edilmiş ve kuru olmalıdır.

Kavanozun içerisinde bulunan reçelin uzun süre bozulmadan saklanması için kavanozun ağzı sterilize edilmiş ve kuru olmalıdır. Kavanozun sterilizasyon işlemi için öncelikle sıcak su ile durulanmalıdır. Ardından kaynatılıp kuru bir havlunun üzerinde ters çevrilerek kurumaya bırakılmalıdır. Bu işlem sırasında kavanozun kapak kısmı ayrı olarak kaynatılıp kurutulmalıdır. Bu sayede kavanoz içerisindeki reçel bozulmadan uzun bir süre saklanabilir.

Yorum yapın